Webshop
Saraya zwarte peper korrels
Zwarte peper is afkomstig van de peperplant (piper nigrum) die tot wel 15 meter hoog kan worden. De nog groene onrijpe bessen van de plant worden geoogst en heel kort gekookt om daarna in de zon gedroogd te worden. Hierdoor verschrompelen de groene bessen en krijgen ze hun zwarte kleur. Nadat de bessen zwart geworden zijn worden zij gezeefd om er voor te zorgen dat er geen verontreinigingen meer bij zitten. De zwarte peper uit Ceylon heeft een hoog piperinegehalte, een scherpe smaak en een sterk asroma.
Verwerkt en verpakt door:
Spirit of Motherland Pelmadulla Sri Lanka
Geïmporteerd door:
Colors of Ceylon
Saraya zwarte peper korrels
Zwarte peper is afkomstig van de peperplant (piper nigrum) die tot wel 15 meter hoog kan worden. De nog groene onrijpe bessen van de plant worden geoogst en heel kort gekookt om daarna in de zon gedroogd te worden. Hierdoor verschrompelen de groene bessen en krijgen ze hun zwarte kleur. Nadat de bessen zwart geworden zijn worden zij gezeefd om er voor te zorgen dat er geen verontreinigingen meer bij zitten. De zwarte peper uit Ceylon heeft een hoog piperinegehalte, een scherpe smaak en een sterk asroma.
Verwerkt en verpakt door:
Spirit of Motherland Pelmadulla Sri Lanka
Geïmporteerd door:
Colors of Ceylon
Saraya Witte peper korrels
Witte peper is afkomstig van de peperplant (piper nigrum). Voor witte peper worden de rijpe rode bessen gebruikt. Na het plukken worden zij geweekt in water waardoor de bessen fermenteren en hun rode schil verliezen. Wat overblijft zijn de witte peperkorrels die na dit proces in de zon gedroogd worden en heel licht verkleuren. De witte peper uit Ceylon heeft een minder scherpe smaak en een aards aroma. Door het langere productie proces is witte peper duurder dan zwarte peper.
Verwerkt en verpakt door:
Spirit of Motherland Pelmadulla Sri Lanka
Geïmporteerd door:
Colors of Ceylon
Saraya Kaneelstokjes
Kaneelstokjes worden gemaakt van de kaneelboom (cinnamomum verum). Na zeven jaar worden de scheuten geoogst en wordt de bast eraf geschild. Voor de volgende oogst moet ongeveer vier tot vijf jaar gewacht worden. Hierna worden de buitenbast en de middenbast verwijderd en blijft de binnenbast over. Door deze te laten drogen rolt hij zich en krijgt het zijn bruine kleur. Ceylon kaneel is zachter en milder van smaak dan de veel verkochte Cassia kaneel. Ceylon kaneel bevat ook maar een van fractie van het coumaringehalte in vergelijking met de Cassia (0,015 gr tegen 2 tot 5 gr bij Cassia). Ceylon kaneel is een zoete vol aromatische smaakmaker en kan in veel gerechten gebruikt worden zowel curries als gebak.
Verwerkt en verpakt door:
Spirit of Motherland Pelmadulla Sri Lanka
Geïmporteerd door:
Colors of Ceylon